Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Handhaving paardenweitjes doorgezet

Noordwijk – De eigenaren van paardenweitjes en moestuinen moeten echt naar een andere plek toe. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen door NZLokaal.

,,Het college ontkent niet dat er een maatschappelijke behoefte is aan volkstuinen. In Noordwijk zijn twee volkstuincomplexen, aan de Achterweg en de Northgodreef’, zo tipt het gemeentebestuur. Maar op de wachtlijst voor een moestuin staan nu al 49 mensen; hierdoor loopt de wachttijd op tot twee jaar.

Het gemeentebestuur laat weten, ‘maatwerk’ te leveren waar het gaat om de handhaving van de paardenweitjes. ,,Per geval wordt bekeken of het betreffende gebruik ruimtelijk handhaafbaar is’’.