Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2020

,,Hoofdstraat te zien vanaf de maan’’

Hillegom – Een pand aan de Hoofdstraat zorgt door haar overduidelijke belichting voor ergernis in de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom) verzuchtte: ,,We zijn in de Hoofdstraat vanaf de maan te zien. De nieuwe winkel tegenover de Italiaan en Pearl heeft in de avond toch wel een schokkende verlichting op haar gevel staan. Dit is niet helemaal de bedoeling.’’ Ze gaf aan, dat er afspraken zijn over hoe de gevels in de Hoofdstraat ingericht moeten worden, zodat dit winkelgebied een warme en aantrekkelijke uitstraling behoudt.

Wethouder Hoekstra was het hier mee eens. Ze gaf aan, dat een ambtenaar al met de eigenaar in gesprek is geweest. ,,Ook wij vinden het niet fraai zoals dat pand er uit ziet; ’s avonds en overdag.’’ Op dit moment kan de gemeente echter nog niets doen, al zal er wel een vervolggesprek plaatsvinden. Hoekstra hoopt, dat ondernemers elkaar ook aanspreken over de gebruikte uitstraling van de panden.