Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Illegale bewoning arbeidsmigranten in kaart gebracht

Noordwijk - In de gemeente Noordwijk is bij minimaal zestig huizen en gebouwen sprake van illegale bewoning door arbeidsmigranten. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door NZLokaal.

De meeste illegale bewoning vindt plaats in het Duingebied van Noordwijk (32) en in Noordwijkerhout (22). Daarnaast zijn er ook op vijf plaatsen in Noordwijk aan Zee en op één locatie in De Zilk arbeidsmigranten illegaal woonachtig.

Het houdt hier niet bij op. ,,De problematiek is groter, dan de bekende locaties’’, aldus het college. Het donkerbruine vermoeden bestaat, dat nog veel meer woningen, schuren, vakantiehuisjes en bungalows gebruikt worden voor het zonder vergunning onderbrengen van arbeidsmigranten.