Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2020

Kruispunt N207 aangepakt

LEIMUIDEN – Het kruispunt van de N207 met de entree van Leimuiden wordt vanaf het eerste weekend in januari aangepakt. Dat bevestigt Menno Zijlstra, woordvoerder van de Provincie Zuid-Holland.

Wanneer de werkzaamheden aan de kruising met de Dokter Stapenséastraat en Burgemeester Bakhuizenlaan afgerond zijn, moet de doorstroming tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn verbeterd zijn. Met het plaatsen van ‘slimme’ verkeerslichten wordt de wachttijd verkort. Inwoners van Leimuiden kunnen dan in de ochtend sneller het dorp uit. Veel Leimuidenaren snakken al jaren naar deze maatregel; ze zijn het zat om iedere ochtend aan te sluiten in de file voor de huidige stoplichten.

Er worden behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd. Op de Dokter Stapenséastraat komt een extra opstelstrook voor linksafslaande auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen straks alleen oversteken aan de zuidzijde van de kruising. De noordelijke fiets- en voetgangersoversteek vervalt. Dit verbetert volgens de Provincie de veiligheid en de doorstroming.

De haltes voor buslijn 470 komen tegenover elkaar te liggen aan de zuidkant van de kruising; de halte achter het tankstation vervalt. Wie met buslijn 56 wil reizen, kan na de werkzaamheden op de nieuwe halte op de Tuinderij. De werkzaamheden zijn in het tweede kwartaal van 2021 afgerond; tot die tijd moet al het verkeer rekening houden met vertragingen.