Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2020

Minder parkeerplaatsen bij sociale bouw

Noordwijk – Voor toekomstige woningbouw hoeven er minder parkeerplaatsen aangelegd te worden. Zeker als die nieuwe woningen vallen onder de categorie ‘sociaal’.

Ook gelden er voortaan andere regels voor het realiseren van parkeerplaatsen als je woningen in het centrum bouwt of daar buiten. Raadslid Rommie van Dokkum (PvdA) wees er nog op, dat ook in sociale woningen kinderen opgroeien en dat die thuisblijvende jeugd op een gegeven moment zelf ook een auto aanschaft. En dat daarom een norm van 0,9 parkeerplaats per nieuwe sociale woning soms te laag is.

De nieuwe minimale norm is nu door de raad vastgesteld op 1,1. Dat is voor Van Dokkum nog te weinig: ,,Hierdoor komt het parkeren in gedrang en dat gaat ten koste van de leefbaarheid.’’ Maar een meerderheid van de gemeenteraad was het hier niet mee eens.