Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Strengere regels voor politieke posters

OEGSTGEEST – Een ingediende motie van PrO werd tijdens de gemeenteraadsvergadering zonder enige vorm van discussie als hamerstuk aangenomen.

In maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer, maar hiervoor mag er in Oegstgeest geen politieke uitingen op reclameborden worden geplakt. De door het college in 2019 vastgestelde Reclamenota verbiedt dat namelijk. Partijposters mogen alleen aangebracht worden op digitale verkiezingsborden, die door de gemeente zelf geplaatst zijn.

Hoewel de gemeenteraad wildplakken inderdaad onwenselijk vinden, is het toch vreemd dat er voor manifestaties en evenementen wél allerlei tijdelijke reclameuitingen in de openbare ruimte mogen plaatsen. De politiek vindt, dat er geen strengere regels zouden moeten gelden voor politieke uitingen, dan voor evenementen en manifestaties. Daarom moet het college de Reclamenota nog voor de zomervakantie hiervoor aanpassen.