Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2021

Te laat met gratis LED-lampen

Noordwijk – Veel inwoners visten net  achter het net, toen ze met het project ‘Winst uit je woning’ een cheque van 70 euro wilden verzilveren om hiervoor LED-lampen te kunnen kopen.

Kort voordat het budget op was, ontvingen (bijna) alle huiseigenaren een brief, dat ze met de code in die brief voor 70 euro aan LED-lampen konden bestellen. Waarbij wel gesteld werd, dat deze actie loopt, totdat al het geld is vergeven. Maar al enkele dagen nadat de brief verstuurd was, bleek het subsidieplafond al bereikt te zijn.

Raadslid Peter van Bockhove (Lijst Salman Noordwijk) geeft aan, dat ‘heel veel huiseigenaren’ hierdoor teleurgesteld zijn. Hij vraagt het college van burgemeester en wethouders wanneer er een nieuwe mogelijkheid komt om die waardebonnen alsnog te verzilveren. Of dit ook zal gebeuren is nog maar zeer de vraag, omdat het hier gaat om een actie met geld van de Rijksoverheid om huiseigenaren bij te staan met duurzame aankopen. Wel zijn er plannen vanuit de Rijksoverheid om ditzelfde te doen voor huurders.