Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2021

Aanpak alcoholgebruik

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop komt met een plan om het teveel drinken van alcohol aan te pakken.

Dat laat wethouder Gerben van Duin weten, naar aanleiding van een voorstel van D66 en SGP-ChristenUnie. De inwoners van het pittoreske Nieuwkoop lijken de gevaren van deze vloeibare drugs niet te beseffen: deze gemeente behoort al jaren tot de landelijke top, waar het gaat om de hoogste cijfers voor alcoholgebruik en alcoholmisbruik. ,,Dat zorgt voor gezondheidsschade en ongevallen’’, zo gaven Annette Pietersen (D66) en Elias van Belzen (SGP-ChristenUnie) aan. Ze riepen donderdagavond tijdens de besluitvormende gemeenteraadsvergadering de wethouder op om met een plan te komen om overmatig alcoholgebruik terug te dringen.

Raadslid Marielle de Romijn (SBN) was hier geen voorstander van: ,,Elke inwoner is eigenaar van zijn eigen lichaam en daar zelf voor verantwoordelijk.’’ Maar Van Duin liet weten, dat hij wel degelijk wat wil doen om de inwoners minder te laten offeren aan Bacchus. Nog dit jaar komt hij met een plan van aanpak. Daar worden ook inwoners, bedrijven en (sport)verenigingen in Nieuwkoop bij betrokken.