Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2021

Veel geld voor interactief museum

Noordwijk – De gemeente draagt de panden aan de Nicolaas Barnhoornweg 44 en het Jan Kroonsplein 8 over aan de Stichting Museumboerderij Noordwijk.

Over dit collegevoorstel moet de gemeenteraad zich binnenkort uitspreken. Met de overdracht van dat gemeentebezit kan Museum Noordwijk haar nieuwbouwplannen verwezenlijken. De Stichting Museumboerderij Noordwijk krijgt ook 62.500 euro aan ‘opstartkosten’. Daarnaast stelt het college voor om vanaf 2023 ieder jaar ruim 45.000 euro extra aan subsidie te geven aan het Genootschap Oud Noordwijk, om zo de exploitatiekosten van het vernieuwde, interactieve, Museum Noordwijk te dekken. Per jaar worden er na de opening 20.000 extra bezoekers verwacht. Dit zou het aantal bezoekers op circa 25.000 brengen.

Daarnaast stelt de gemeente zich garant voor een lening van een half miljoen euro, die via de Bank Nederlandse Gemeenten aan de Stichting Museumboerderij Noordwijk wordt uitgeleend. De totale waarde van de over te dragen gemeentelijke gebouwen bedraagt 434.000 euro; dit wordt afgeboekt in de gemeentebegroting.