Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 maart 2021

Verbazing over woningbouwplannen La France

OEGSTGEEST – Het nieuws over de plannen om een groot woningbouwproject te ontwikkelen op de locatie van La France kwam voor de gemeenteraadsleden als donderslag bij heldere hemel. En het zinde hen niets, dat inwoners hier eerder over wisten dan zij.

‘’Is het de juiste volgorde dat bewoners geïnformeerd worden over een groot woningbouwproject, maar de raad op geen enkele wijze hierover geïnformeerd wordt?’’, wilde VVD-fractievoorzitter Sven Spaargaren weten. PrO-raadslid Nico Janssen en LOKAAL-fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen vroegen zich af of het college van burgemeester en wethouders al afspraken had gemaakt met de projectontwikkelaar om medewerking te verlenen aan de woningbouw. 

Wethouder Peter Glasbeek benadrukte: “Ik heb er geen medewerking aan verleend. Alleen heb ik een keer een overleg gehad met de projectontwikkelaar. Het staat de eigenaar en projectontwikkelaar volstrekt vrij om met omwonenden en buren te polsen hoe men tegen de plannen aankijkt. Dat is juist iets wat wordt voorgestaan.’’ Wel zijn ambtenaren al in gesprek met de projectontwikkelaar over de te volgen regels en procedures. Glasbeek: ‘’De planning van de eigenaar is niet met ons gedeeld en niet met ons afgestemd.’’