Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Nieuwkoopse arbeidsmigranten

Moeten ook aan Kruisweg kunnen wonen

Woubrugge – De 144 woonplekken voor arbeidsmigranten aan de Kruisweg zijn alleen bedoeld voor mensen, die werken in de gemeente Kaag en Braassem. De gemeentebesturen van Nieuwkoop en Alphen zijn daar helemaal niet blij mee.

Naar aanleiding van vragen door de VVD geeft wethouder Guus Elkhuizen aan, dat hij hierover al meerdere keren in gesprek is geweest met wethouder Inge van der Meer van de gemeente Kaag en Braassem. Zij geeft aan, dat het een raadsbesluit was om nieuwe woningbouw voor arbeidsmigranten alleen toe te staan voor de ‘eigen arbeidsmigranten’, dus de mensen die in een van dorpen van Kaag en Braassem werken.

Dat zint Elkhuizen helemaal niet. Volgens hem gaat Kaag en Braassem hiermee in tegen de afspraken, die gemeenten onderling hebben gemaakt. ,,In de regio zitten we allemaal voor de opgave om arbeidsmigranten te huisvesten.’’ Hij laat weten, dat wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn ‘ook ongelukkig is met deze situatie’. Voor de bouw van de 72 kamers aan de Kruisweg, waar 144 arbeidsmigranten in kunnen slapen, moet de gemeente een bouwvergunning afgeven. Hierover kunnen instanties en mensen hun mening en bezwaren laten weten. Het college van Nieuwkoop zal dat zeker doen, aldus Elkhuizen.