Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Pleidooi voor erkenning spoedzoekers

Noordwijk – De hulp, die het college van burgemeester en wethouders heeft geboden aan een 76-jarige inwoonster, die dakloos dreigde te raken, heeft geleid tot opgetrokken wenkbrauwen bij GroenLinks.

Fractievoorzitter Louis Koppel van die partij wil weten: ,,Wat is de motivatie van het college geweest om zich in deze zaak te mengen en actief mee te werken aan een oplossing voor huisvesting van deze mevrouw? Waarin onderscheiden de omstandigheden van deze mevrouw zich tot andere urgente woningzoekenden die van de een op andere dag op straat staan en dus geen dak boven hun hoofd meer hebben?

Koppel geeft aan: ,,Door de bemoeienis van het college met bovengenoemde crisissituatie lijkt het college een ‘spoedzoeker’ onder specifieke voorwaarden nu ook te erkennen. Is het college zich bewust dat door de actieve rol die het college heeft gespeeld bij het vinden van een oplossing voor deze mevrouw, zij verwachtingen heeft geschept voor andere urgente woningzoekenden?’’ Het GroenLinks raadslid roept het college op, om de problemen van spoedzoekers te ‘erkennen’.