Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Speeleiland tussen begraafplaats en bollengrond

Noordwijk – Een speeleiland vlakbij een begraafplaats en net naast een stuk bollengrond, waar met gif wordt gespoten.

Het lijkt niet de meest ideale locatie, maar toch komt het speeleiland er naast de nieuwe woonwijk Duineveld in het Middengebied. Fractievoorzitter De Moor (Bruisend Noordwijk) maakte zich zorgen om spelende en schreeuwende kinderen, die op 50 meter afstand van een begraafplaats bezig zijn. Maar wethouder Theo Alkemade gaf aan, dat dit speeleiland alleen dichtbij ‘een hoekje’ van die begraafplaats staat.

Raadslid Van Haaster (CDA) maakte zich zorgen over de gezondheid van de kinderen. ,,Leg een groenstrook van 25 meter tussen het speeleiland en de bollengrond. Want zo maak je het de kweker moeilijk om te werken met die spuit voor de bollengrond.’’ Alkemade liet weten, dat gekozen wordt voor een ‘twee meter hoge heg’.