Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Windmolens en zonnepanelenvelden onvermijdelijk

Hillegom – Het is niet meer de vraag óf Hillegom actief moet meewerken aan de komst van zonnepanelenvelden en megagrote windmolens, maar wanneer die ‘duurzame’ energieopwekkers er komen.

Deze boodschap bracht Joost Veldhoven van Holland Rijnland donderdagavond duidelijk over aan de commissieleden van de gemeenteraad. Met het plaatsen van windmolens en zonnevelden moet voor 2030 in Holland Rijnland 1,05 terrawattuur aan duurzame energie worden opgewekt.

Op de vraag van Sander Boschma (D66) of die windmolens ook in de Noordzee kunnen komen, gaf Veldhoven aan, dat die Noordzee al volgepland staat met windmolens, die in totaal 45 terrawattuur aan energie moeten opleveren. ,,De dertig regio’s in Nederland hebben hun eigen opgaven voor het verduurzamen van onze energie.’’