Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

Zonnepanelen leveren weinig op

Noordwijk – Bewoners van Offem Zuid balen enorm.

Bij hun huizen zijn standaard zonnepanelen op de daken aangebracht, maar die panelen zorgen maar voor een ‘zeer geringe opbrengst’, zo geeft GroenLinks-raadslid Cynthia Maan aan. De reden hiervoor is volgens haar duidelijk: ,,Bij een groot aantal huizen zijn de panelen aangebracht op de zonluwe kant van het huis; in noordelijke richtingen of in de schaduw van muren en daken.’’

Volgens Maan hebben de bewoners zelf geen keuze hebben gehad op de ligging of installatie van de panelen. Ze wil van het college van burgemeester en wethouders weten, of er in de toekomst beter op dit soort zaken gelet wordt. En dat de elektriciteitsopbrengst van de zonnepanelen belangrijker moet zijn dan ‘esthetische redenen’.