Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 juni 2021

Nieuwe voorstellen aangenomen

Noordwijk – Tijdens het bespreken van de perspectiefnota behandelden de raadsleden maar liefst tien moties (voorstellen). Enkele werden door een meerderheid aangenomen; de rest werd verworpen.

Aangenomen werden PvdA-voorstellen om het extra geld voor de jeugdzorg ook echt voor de jeugdzorg te gebruiken, maar ook, dat de gemeente tijdens drukke toeristendagen inzet op ‘transferia’, in plaats van te investeren in extra parkeervoorzieningen. Een voorstel om de verdwenen belasting op kabels en leidingen te compenseren door een OZB verhoging op zowel woningen als niet-woningen (zoals bedrijfspanden) werd bijna unaniem aangenomen.

Een pleidooi van NZLokaal, VVD en PUUR om alle mogelijkheden te onderzoeken voor de benodigde financiële dekking voor de variant multifunctionele hal met basaal zwembad, redde het ook. Net als een motie van de VVD om nog eens goed te kijken, of Noordwijk de komende jaren inderdaad alle (controles op) bouwtaken door de Omgevingsdienst West-Holland laat uitvoeren.