Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Scheuren door Grashoek

Noordwijk – Bewoners van de Grashoek houden zich vaak niet aan de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur.

Dinsdagavond maakte commissielid De Jong (CDA) zich hier zorgen over. Hij wilde weten, of het gemeentebestuur met borden duidelijk kan maken, hoe hard hier gereden mag worden.

Wethouder Roberto ter Hark is dat niet van plan. Hij gaf aan, dat het duidelijk is dat de Grashoek een woonerf is en dat degenen die daar rondrijden ‘bestemmingsverkeer’ is. ,,Die wijk is ingericht om langzaam te rijden. We plaatsen liever minder dan meer borden om het overzicht te bewaren.’’ Wel komt er een gesprek met de wijkvereniging, waarbij onder meer bekeken wordt, wat de wijkvereniging zelf kan doen om het langzaam rijden te stimuleren.