Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Verplaatsen Meeuwenoord voor bouw huizen

Noordwijkerhout – Het is voor de periode na 2025 onzeker of er voldoende huizen gebouwd kunnen worden om aan de vraag te voldoen. De politiek ziet kansen in het verplaatsen van bedrijven.

Een raadswerkgroep heeft gekeken naar alle plannen en noemt de ‘hapering’ in de bouwstroom; ‘zorgelijk’. Als mogelijke bouwlocaties komt deze werkgroep met een aantal opties; de terreinen Admiraal de Witt en Verloop aan de Schoolstraat in Noordwijk. Maar ook op de locatie van het bedrijf Meeuwenoord aan de Victoriberg in Noordwijkerhout.

Meeuwenoord wil best verhuizen, zo bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering, en dan het liefst naar de Schippersvaartweg. Maar dat ziet het college van b en w niet zitten. Wethouder Theo Alkemade: ,,De uitbreiding van het bedrijventerrein Gravendam komt steeds dichterbij.  Gravendam II is de geëigende plek voor dit soort bedrijven.’’