Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2021

Wens voor raadzaal in Noordwijkerhout blijft bestaan

Noordwijk – Het is toch nog niet zeker, dat de nieuwe raadzaal op het binnenterrein van het gemeentehuis in Noordwijk komt.

Woensdagavond bleken met name de politieke partijen NZLokaal, VVD en de fractie Doen! hier toch grote problemen mee te hebben. Zij zien liever, dat de raadzaal van het oude gemeentehuis in Noordwijkerhout wordt gebruikt. Een adviseur liet echter weten, dat ambtenaren daar niet blij mee zouden zijn, omdat een ruimte voor hun werk komt te vervallen. En ook zou het lastig zijn om op die plek besloten te kunnen vergaderen.

De Noordwijkerhoutse gevoelens, dat alles naar Noordwijk gaat, lijken toch diep te zitten. Hans Knapp (VVD) wees erop, dat de Noordwijkerhoutse plek beter bereikbaar is en dat hiervoor geen huis met een waarde van een half miljoen euro hoeft te worden afgebroken. Lisette van der Vossen (NZLokaal) vond ook dat het parkeren in Noordwijkerhout beter is. Ze willen graag een onderzoek naar de mogelijkheden. Dinsdag 13 juli vergadert de politiek over de vraag of tóch niet gekeken kan worden naar Noordwijkerhout als toekomstige vergaderplaats voor de gemeenteraad.