Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Noodgreep tegen woningsplitsing

Noordwijkerhout – Een plan van een inwoner om een huis in de wijk Zeeburg te splitsen, heeft geleid tot grote opschudding bij het gemeentebestuur.

Het college van burgemeester en wethouders stemde hier niet mee in, maar bij de commissie bezwaar en beroep kreeg de initiatiefnemer gelijk. De regels waren namelijk niet duidelijk genoeg opgesteld.

De gemeenteraadsleden moeten volgende week bepalen of ze instemmen met een ‘Voorbereidingsbesluit Paraplubestemmingsplan Bouwaanduiding’. Hierin wordt duidelijk gemaakt welke woningtypes wél en niet zijn toegestaan in het bestemmingsplan Zeeburg. Het gemeentebestuur gaat kijken, of de beschrijvingen in andere bestemmingsplannen wél duidelijk genoeg zijn opgesteld.