Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Verplichting voor participatietrajecten

Noordwijk – Indieners van nieuwe bouwplannen kunnen in de toekomst door de gemeente worden verplicht om een ‘participatietraject’ op te zetten. Dit bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

Binnen een jaar moet de gemeente Noordwijk een nieuwe Omgevingsvisie hebben. Onderdeel hiervan is het bepalen van de voorwaarden voor zo’n participatieverplichting. De komende maanden moeten de raadsleden daarom een lijst opstellen met categorieën van gevallen, waarbij voor indieners van initiatieven zo’n participatie verplicht is.

Projectontwikkelaars hoeven echter niet te schrikken; zij mogen zelf bepalen in wat voor vorm die participatie kan plaatsvinden. Dat kan dus zijn in de vorm van een massale bijeenkomst of door middel van het versturen van een briefje met de oproep te reageren op een bouwplan.