Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2021

Kinderburgemeester blijft jaar langer aan

Noordwijk – Tess van Eijk blijft nog een jaar langer kinderburgemeester.

Ze werd vorig jaar november geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester. Maar door corona kon ze veel van haar taken niet uitvoeren. Bijeenkomsten en evenementen gingen niet door vanwege de coronamaatregelen. Ook werd de eerste Kinderraad, waar de kinderburgemeester een belangrijke rol moet krijgen, geannuleerd.

Wel heeft ze een herdenkingskrans gelegd op 4 mei en was ze betrokken bij de ontwerpwedstrijd van het nieuwe jeugdlintje. Burgemeester Wendy Verkleij heeft Van Eijk gevraagd haar termijn met een jaar te verlengen. De kinderburgemeester heeft hier positief op gereageerd.