Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Geen rioolheffingscadeau

Noordwijk – Vijfentwintig euro minder betalen voor de rioolheffing; de inwoners krijgen dit cadeautje niet, zo bleek woensdagavond.

VVD-fractievoorzitter Van Dormolen wees er op, dat de gemeente de OZB-lasten volgend jaar met 23,6% omhoog gooit, als compensatie voor het wegvallen van de belastingen op kabels en leidingen. Die zogeheten precarioheffing werd door alle inwoners betaald, maar de OZB moet gedragen worden door alle huiseigenaren. Een deel van die extra lasten wilde de VVD dus compenseren met een korting van 25 euro op de rioolheffing.

Maar het voorstel haalde het niet; een ruime meerderheid van de raad bleek geen voorstander te zijn van het mislopen van 590.000 euro aan rioolheffingsinkomsten.