Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2021

Hondenbelasting blijft bestaan

Noordwijk – Bij de start van deze collegeperiode waren veel partijen er voorstander van, dat de hondenbelasting afgeschaft of in ieder geval verlaagd moest worden. Woensdagavond strandde echter een nieuwe poging van Bruisend Noordwijk.

Hondenbezitters betalen in Noordwijk 116,40 euro voor een hond, terwijl de inwoners van bijvoorbeeld Doetinchem maar 25 euro kwijt zijn. In Teylingen en meer dan 150 andere gemeenten bestaat de hondenbelasting zelfs niet.

Maar een raadsmeerderheid wilde de hondenbelasting opnieuw niet afschaffen. VVD en CDA gaven aan, dat dit onderwerp maar onderdeel moet worden van de aankomende gemeenteraadsverkiezingenstrijd.