Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2023

Jongeren helpen andere jongeren

VOORHOUT – Ieder kind verdient een kans. Dat is precies de reden, waarom Roos Kortekaas (18) een benefietavond opzette voor de stichting Wish-Omnia. Samen met Niels Krijgsman van Welzijnskwartier en andere jongeren organiseerde Roos vrijdag 16 juni het ‘Rad van Fortuin’ evenement. Het werd een doorslaand succes.

JOEP DERKSEN

Bedrijven uit heel Voorhout doneerden prijzen en de bezoekers aan de benefietavond in Jongerencentrum Ex Voto kochten massaal lootjes. Na de opening van het evenement door burgemeester Carla Breuer kon het feest beginnen. In drie opeenvolgende rondes bleef het Rad van Fortuin maar draaien en vele tientallen prijzen werden uitgedeeld. Variërend van elektrische tandenborstels tot boeken, schilderijen en zelfs een televisie.

Tijdens deze avond konden de bezoekers op één van de drie (stationaire) racefietsen stappen. Het doel was, om deze avond minimaal 200 kilometer te fietsen. Als dat lukte, zou de Rotary Club Voorhout niet alleen een euro per kilometer doneren, maar ook nog eens 50 euro bonus geven. Op deze manier hielpen de bezoekers niet alleen het goede doel, maar werkten ze ook aan hun eigen gezondheid.

De totale opbrengst van deze avond was maar liefst 1.750 euro. Yvonne van Biezen, bestuurslid van Wish-Omnia, was totaal verrast door het feit dat de jongeren zich zo hebben ingezet, met dit fantastische bedrag tot gevolg. “Armoede zit vaak verborgen en mensen schamen zich ervoor. De opbrengsten worden gebruikt om gezinnen in de Bollenstreek te ondersteunen. Deze jongeren hebben andere jongeren geholpen!”

De bedenkster en uitvoerster van de avond, Roos, was terecht blij met het verloop van de succesvolle avond. “Ik ga hier de komende week van genieten.”