Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2023

Zonnebloem, afdeling Voorhout, viert zestigjarig bestaan

De Voorhoutse afdeling begint al aardig de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. Zaterdag 3 juni vierden de vrijwilligers en leden van de Zonnebloem het zestigjarig bestaan. Wethouder Reny Wietsma kwam speciaal langs om drie vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Al 60 jaar kijken de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Voorhout om naar mensen met een lichamelijke beperking of eenzaamheid. De vrijwilligers bezoeken deze mensen thuis of nemen ze mee voor een gezellig uitje in groepsverband. Hierbij is een lichamelijke beperking nooit een belemmering; met liefde helpen de vrijwilligers, bijvoorbeeld met het voortduwen van rolstoelen.

Het jubileum werd samen met gasten, vrijwilligers en genodigden gevierd. Hierbij konden een smakelijk hapje en een lekker drankje natuurlijk niet ontbreken. Drie vrijwilligersjubilarissen werden tot hun grote verrassing naar voren geroepen. Henk Suiker en Nel van Hoekelen zijn tien jaar vrijwilliger en Joke Schrama maar liefst 25 jaar vrijwilliger. De wethouder pinde hen mooie speldjes op en gaf ze een bos bloemen als dank voor al hun inzet.

André van Duin

Na dit officiële gedeelte trakteerde Cultuur Verheft de aanwezigen op hun André van Duin uitvoering. Dat ging er in als gesneden koek! Het publiek lachte smakelijk om de herkenbare sketches en typetjes zoals we die kennen van André van Duin. Maar zangeres Alois kreeg de complete zaal stil tijdens de uitvoering van een prachtig liedje, geschreven door André.

Na de optredens en onder begeleiding van vrolijke muziek  zetten vrijwilligers en leden al snel de polonaise in. Hierna zetten de vrijwilligers het evenement nog even door met een gezamenlijk en smakelijk buffet, als dank voor al hun inzet. Voorzitter Jan van Bakel is trots op alle mensen, die zich zo inzetten voor hun medemensen met beperkingen. “De Zonnebloem afdeling Voorhout hoopt nog heel lang door te mogen gaan met haar vrijwilligerswerk. Heeft u ook behoefte aan wat aandacht en gezelligheid? Meld u dan aan als gast. Ook zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. U kunt zich aanmelden als gast of vrijwilliger via de website www.zonnebloem.nl of via onze secretaris Dineke van der Meijden, 0252 215 173.”