Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 mei 2006

Voorhouters springen gat in de lucht tijdens luchtkussenfestival

Voorhout - Het eerste Luchtkussenfestival van afgelopen zondag is zeer succesvol verlopen! Vele duizenden bezoekers, meest ouders met kinderen, bezochten Voorhout en genoten van alle activiteiten in de Herenstraat. Niet alleen het weer zat mee, maar de 30 luchtkussens zorgden voor dolle pret voor alle bezoekers: van groot tot klein en voor jong en oud. Het hele evenement was opgezet door de Oranje Vereniging Voorhout, de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV), Stichting Promotie Herenstraat en vele sponsorende bedrijven in Voorhout.

door Joep Derksen


De springkussens stonden er in alle soorten en maten. Een vikingschip was middenin de Herenstraat geplaatst. Even verderop konden de kinderen in een haaienbek klimmen, die vervolgens dichtging. De ouders dachten even dat hun kroost werd opgegeten!

Ook de allerkleinsten genoten van het door lange luchtbuizen kruipen en het spelen in de ballenbak. De stoere jeugd kon de krachten meten met Bully de mechanische stier. De meeste meisjes en jongens hielden het geen zes ronden uit, maar er was een enkeling die de zevende ronde haalde!

Tussen alle activiteiten door konden de duizenden bezoekers genieten van de optredens van Pretband De Mexicano’s en de Dixie Streetparaders. De Mexicano’s is een echte feestband die veel populaire muziek speelde, terwijl de Streetparaders originele en populaire Dixielandmuziek ten gehore bracht.

Na afloop van het succesvolle evenement vertelde Jos Hoek, een van de vele organisatoren van dit festijn: “Het was een absoluut succesvol feest. De hele dag is het mooi weer geweest, alleen het laatste uurtje kwam er een bui. Een paar duizend mensen hebben het Springkussenfestival bezocht, maar de EHBO heeft een heel rustige dag gehad. Mensen genoten, sprongen, deinden mee op de muziek en nuttigden hun versnaperingen. Het was een perfecte dag!”

Op de vraag of dit evenement weer zal worden georganiseerd voor alle mensen die het dit jaar gemist hebben en voor de mensen die hier absoluut weer voor naar Voorhout willen komen zei Jos: “We zullen het absoluut volgend jaar weer proberen! Natuurlijk moeten we kijken hoe het financieel allemaal zal verlopen. Dit jaar hebben we kiet gespeeld, maar ook mede dankzij de vele sponsors.”

“Er zijn veel mensen gekomen uit de omringende plaatsen zoals Lisse, Warmond en Sassenheim”, glundert Hoek. “De publiciteit en publicatieborden aan de rand van Voorhout hebben hier ook voor gezorgd. De gemeente heeft dit jaar geen financiële bijdrage geleverd, maar wellicht ziet de gemeenteraad de toegevoegde waarde van dit festijn en komen ze volgend jaar wel over de brug!”