Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 juli 2006

Gemeente organiseert eerste Naturalisatiedag

Teylingen – Op 24 augustus worden alle Teylingers die sinds 1 januari 2005 genaturaliseerd zijn, uitgenodigd door de gemeente om de eerste Naturalisatiedag te vieren. Ook de mensen die in de periode tot 22 augustus genaturaliseerd worden, kunnen dit feestelijke evenement bezoeken. Tijdens de Naturalisatiedag wordt een officiële en feestelijke ceremonie gehouden.

door Joep Derksen

In de gemeente Teylingen zijn 27 mensen uitgenodigd. Daarnaast mogen deze genodigden ook naaste familie en enkele vrienden meenemen. Ieder die in aanmerking komt om de dag te bezoeken heeft al een brief ontvangen van de gemeente om zich aan te melden. Helaas heeft tot nu toe niemand gereageerd.

Een woordvoerder van de gemeente Teylingen vertelt: “We organiseren deze dag met plezier. Zo laten we zien dat de nieuwe Nederlander welkom is. Daarnaast kan de gemeente hiermee haar waardering uiten voor de inspanningen die gedaan zijn om nieuwe Nederlander te worden.”

Dit jaar bestaat er geen verplichting voor de genodigden om te komen, hoewel de gemeente hen natuurlijk graag ziet. Vanaf 1 oktober 2006 zal deelname aan de ceremonie echter verplicht zijn, om het Nederlandse paspoort te krijgen. “Er wordt bewust gekozen voor het Nederlanderschap, mensen moeten er de moeite voor doen om het te verkrijgen en zijn dus gemotiveerd”, aldus de gemeente Teylingen. “We hopen dat door het organiseren van deze ceremonie de mensen zich niet alleen meer Nederlander, maar ook meer Teylinger voelen!”

De genodigden kunnen nog tot 10 juli reageren of ze willen komen of niet. Wat er precies gaat gebeuren op de dag zelf – het zingen van het Nederlands volkslied of het rijzen van de Nederlandse vlag - zal in de derde week van juli bekend worden.