Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2006

Minder externe medewerkers

Lisse – Tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën maakte CDA-wethouder Jan Kippers bekend dat hij het mes wil zetten in het inhuren van externe medewerkers. ‘De gemeente betaalt jaarlijks zo’n tien miljoen euro aan personele lasten en een groot deel van deze kosten gaat naar ingehuurd personeel.’

De wethouder wil ‘buitengewoon kritisch’ kijken naar het toestaan van het inhuren van meer mensen. ‘Eigenlijk wil de gemeente alleen mensen tijdelijk aantrekken voor specifieke projecten, maar dat kan niet altijd. Wel bekijken we of me mensen een jaarcontract kunnen geven, in plaats van dat de gemeente hen inhuurt per uur of per maand. Dit zorgt al voor een drastische verlaging van de kosten.’ De totale kosten voor de ambtelijke organisatie is in een jaar gestegen van 7,4 miljoen euro in 2005 naar een verwacht bedrag van ruim 9,0 miljoen euro dit jaar. Het resterende miljoen is voor de salarissen van het bestuur, de griffie en de brandweer.