Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 augustus 2007

Minister in opspraak bij toekenning opdracht aan Sassenheims bedrijf

SASSENHEIM – Het bedrijf “Kuiters idee en organisatie” haalde vorige week de landelijke pers nadat minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) ervan beschuldigd werd bewust de regels voor aanbesteding geschonden te hebben bij de organisatie van een evenement.

Het evenementenbureau Kuiters werd rechtstreeks ingehuurd om op 6 juni een Kindertop te houden. De kosten voor deze kindertop waren 280.000 euro en dat bedrag ligt boven de limiet van 137.000 euro waarboven de rijksoverheid evenementen openbaar moet aanbesteden. Rouvoet lijkt hier dus stevig de fout in te zijn gegaan.

“Kuiters bestaat vijf jaar en is anderhalf jaar gevestigd in Sassenheim”, zo laat directeur Cor van der Lans weten. “We organiseren evenementen, congressen en beurzen, onder meer voor het ministerie van VWS. De overheid is een grote klant van ons en we hebben verder geen commentaar, ook omdat we de relatie met het ministerie van VWS niet willen verstoren.”