Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 augustus 2007

Schande: Grote gezinnen en vleesrecepten bij Donald Duck

Vega! is het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en abonnees krijgen tips en uitleg over wat gegeten kan worden. Ook komen actiegroepen aan het woord die meldingen maken over wat in hun ogen misstanden zijn.

Zo heeft de British Optimum Population Trust een rapport opgesteld waarin het hebben van een groot gezin bestempeld wordt als een van de belangrijkste redenen voor de opwarming van de aarde: ‘Wie veel kinderen heeft, maakt zich schuldig aan een milieumisdrijf dat vergelijkbaar is met het rijden in een terreinwagen.’

De Nederlandse Vegetariersbond (NVB) is tegelijkertijd ‘verbijsterd over een recent verschenen Donald Duck, waarin een advertentiebijlage met vleesrecepten is opgenomen: de bond overweegt een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie: ‘De recepten in het boekje worden geïllustreerd met strips, waarin Donald Duck en Kwik, Kwek en Kwak druk in de weer zijn met het bereiden van vleesgerechten. Wij vinden het ongewenst dat jonge lezers zo eenzijdig worden beïnvloedt door de vleessector. Reclames voor alcohol, tabak en vlees horen gewoon niet in jeugdbladen en kinderen moeten verschoond blijven van dit propagandamateriaal. Kwik, Kwek en Kwak kunnen beter tofu-burgers eten dan soortgenoten opeten’, aldus Vibeke Helder, directeur van de NVB.