Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2007

Aannemer voor restauratie St. Bartholomeuskerk bekend

VOORHOUT – Het aannemingsbedrijf Holleman & Zonen Santpoort bv mag de restauratie aan de St. Bartholomeuskerk uitvoeren voor een bedrag van 642.000 euro. Dit werd duidelijk nadat op woensdag 19 december de voltallige bouwcommissie de biedingenveloppen opende, in aanwezigheid van de concurrerende aannemers en pastoor Van Vliet. Het bestuur was unaniem in haar oordeel over de prijs: ‘We zijn niet echt ontevreden’, werd er gelachen.

De prijs van Holleman lag dan ook maar liefst tot ruim twee euroton onder het bod van de andere concurrenten. Directeur Cees van der Horst en calculator Arnold Rol verblijdden de aanwezigen nog meer met de mededeling dat de werkzaamheden aan de kerk, ijs en weder dienende, in maart beginnen en in september afgerond zijn. Dat is net op tijd voordat de viering van het 125-jarig bestaan van de kerk wordt gevierd, op Bartholomeusdag.

Rol: ‘Met dit project gaan we een gedeelte van het leiwerk vervangen, het metselwerk repareren, zorgen voor het glas-in-lood en zorgdragen voor het hout in de toren. Ons bedrijf heeft al veel ervaring met dit soort opdrachten. We zijn bijvoorbeeld bijna klaar met de restauratie van de kerk in Hillegom. Daarnaast zijn we medeoprichter en lid van de vakgroep Restauraties.’ Van der Horst vult aan: ‘Dit is echt niet onze eerste kerk, want in de tijd dat ik het bedrijf run, zo’n 22 jaar, hebben we wel 30 of 40 kerken gedaan.’

Content

Kees van Velzen, voorzitter van de Commissie Beheer zei: ‘Het bestuur is er buitengewoon content mee. Het plan ziet eruit zoals we wilden. Ook pastoor Van Vliet was lovend: ‘Dit is een positieve ontwikkeling die breed gedragen wordt door niet alleen de hele parochiale gemeenschap, maar ook door de Voorhoutse bevolking. Met de opbrengsten van Werk aan de Kerk en activiteiten als de Kerstmarkt hebben we nu 300.000 euro binnengehaald, maar we moeten in totaal ruim negen euroton hebben. We hopen dat de gemeente Teylingen bijdraagt, want pas als de restauratie breed gedragen wordt door zowel de parochianen, als de dorpsbewoners en de gemeente, is dit een stimulator voor de fondsen om substantieel bij te dragen.’

Behoud

Van Vliet besluit: ‘Het kerkgebouw staat ten dienste van de kerkgemeenschap. Van de 6.000 parochianen zijn er 400 mensen die zich vrijwillig voor de kerk inzetten. En de toren is een schoonheid voor de hele streek; een van de mooiste torens zelfs. Ik hoop dat alle gemeentes, bedrijven en inwoners in de Bollenstreek willen bijdragen aan het behoud van deze toren, waarvan je ook vanaf de A44 kunt genieten.’

2 Comments:

At 9:29 a.m., Anonymous Anoniem said...

is inderdaad niet de eerste kerk die ze gedaan hebben.
Bij een andere kerk zouden ze twee maanden over een project doen en zijn een jaar later nog bezig.
En reken maar vast op een jara lang geluidsoverlast van machines en radio's die keihard staan bij dit bedrijf

 
At 11:32 p.m., Anonymous Anoniem said...

Kijk uit deze aannemer investeerd in verliezen. Ruim 2 miljoen euro gaan zij als verlies inzetten om toch nog werk te pakken. Uit spraak de aannemer zelf op een receptie in 2010.
Triest is het dat de opdrachtgever hierdoor haast van zelfsprekend in meerwerk terecht komt. De kosten in de realisatie zullen dan ook snel oplopen.
Arme opdrachtgever. Maar ja het spreekwoord zegt het al, wie het onderste uit de kan wil krijgt de deksel op zijn neus.
Hou ze in de gaten. Beter nog, niet meer uitnodigen om in te schrijven.

 

Een reactie posten

<< Home