Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

Hans Hoogeveen doet stapje terug

‘Het kappersvak is mijn roeping geweest’

NOORDWIJK- Nadat hij 39 jaar zijn eigen kapsalon heeft gerund, draagt Hans Hoogeveen (62) per 1 januari zijn zaak over aan Natasja van der Putten, die al enkele jaren als kapster bij hem werkt. Voor de klanten zal dit geen gevolgen hebben, want de goede service blijft absoluut, zo laat Hoogeveen weten. “Alleen de naam veranderd: voortaan gaat de zaak verder als Knip’t kapsalon.”

Door Joep Derksen

Een ruwe berekening van het aantal hoofden dat Hans in die bijna veertig jaar heeft geknipt, wijst uit dat het meer dan 300.000 kapsels zijn geweest. “Ik ben iedere dag met veel plezier en fluitend naar mijn werk gegaan, het kappersvak is dan ook mijn roeping geweest. Het is creatief werk en ik ben met de mensen bezig. Ieder hoofd is weer anders en bij ieder mens past een ander kapsel.”

Hans blijft de komende tijd zeker betrokken bij de zaak: “Ik blijf drie dagen per week in dienst van Natasja en knip de klanten op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Dit doe ik ook voor de vaste klanten, want die willen graag door mij geholpen worden.” Hij heeft ook een nieuwtje: vanaf 1 januari zijn we ook op donderdagavond open!”

Cipier

Natasja komt uit de bekende ondernemersfamilie en bij haar zit het zelfstandig ondernemerschap ook in het bloed. Vroeger had ze de wens om cipier te worden, maar ze is dolenthousiast over het feit dat ze eigenaresse is van de kapperszaak. Ze vertelt over haar toekomstplannen voor de kapperszaak: “We blijven op de huidige wijze doorgaan en voeren geen drastische wijzigingen in. Als nieuwe eigenaar ga ik rustig beginnen en pas over een jaar of twee mijn eigen smaak accentueren. Wat zeker blijft, is dat we de mensen ook helpen zonder dat ze een afspraak gemaakt hebben.”

Baas-baas
Naast de vele vaste klanten ziet Natasja ook mogelijkheden voor andere mensen om haar zaak te bezoeken: “We willen meer jonge mensen aantrekken, maar werken ook heel professioneel met kleuren voor de dames die dit willen.” Hoe zien Hans en Natasja de toekomst: is het niet lastig, nu de posities wisselen: de voormalige eigenaar komt immers in dienst van zijn vroegere werknemer? De beiden voorzien absoluut geen problemen: “Hans is nooit een ‘baas baas’ geweest; hij had geen stricte regels en is altijd heel amicaal. We maken met de vijf mensen die voor de kapperszaak werken onderling afspraken en dat blijven we gewoon doen.”

De openingstijden van Knip’t Kapsalon, voor dames, heren en kinderen, zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag: van 8:00 – 17:30 uur, op zaterdag van 8:00 – 16:00 uur en op donderdag van 8:00 – 21:00 uur. Knip’t Kapsalon is gevestigd aan de Pickéstraat 15, 2201 EP Noordwijk, T: 071 361 2189.