Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

Holleman renoveert kerk in Voorhout

VOORHOUT – De St. Bartholomeuskerk wordt in de periode van maart tot en met september 2008 volledig gerenoveerd. Woensdag 19 december kwamen de biedende partijen bij elkaar in De Roef en werd duidelijk dat het bedrag van aannemingsbedrijf Holleman & Zonen Santpoort bv ver onder de prijzen lag van de concurrenten. De bouwcommissie en pastoor Van Vliet waren uiterst tevreden: “We kijken uit naar een voorspoedige samenwerking!”

Cees van der Horst, directeur van Holleman en Arnold Rol, calculator waren ook verheugd met de opdracht. Van der Horst: “In de afgelopen tientallen jaren hebben we al zo’n 40 kerken gerenoveerd. Het meest recente project dat is afgerond is de kerk in Hillegom.” Op de vraag wanneer de werkzaamheden afgerond konden zijn en of dit nog voor Bartholomeusdag kon geschieden, antwoordde Rol: “We beginnen in maart en hopen in september klaar te zijn. We zijn echter ook afhankelijk van het weer, want in maart kan koning winter nog altijd tekeer gaan.”

Pastoor Van Vliet was enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen: “Met de opbrengsten van Werk aan de Kerk blijkt dat de kerk door de hele Voorhoutse bevolking wordt gedragen en niet slechts door de hele parochiale gemeenschap. We hebben nu 300.000 euro binnengehaald en hebben dus nog zo’n zes ton te gaan. Onze hoop is in dit geval gevestigd op de gemeente Teylingen, want als zij bijdragen wordt ook de kans aanzienlijker dat grote fondsen, zoals het VSB-Fonds, het Schipholfonds of Fonds 1818 substantieel zullen bijdragen.”

Van Vliet: ‘Het kerkgebouw staat ten dienste van de kerkgemeenschap. Het is ook in het belang van alle inwoners, bedrijven en gemeenten in de Bollenstreek dat de misschien wel mooiste toren in deze streek behouden blijft, want de kerktoren is zelfs vanaf de A44 te bewonderen.” In het half jaar van de restauratie zal een groot deel van de kerk in de steigers staan; ondermeer wordt het metselwerk gerepareerd, een deel van het leiwerk vervangen en het glas-in-lood in ere hersteld.