Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2007

Teylingen schenkt ton aan school in jeugdgevangenis

Verbeteringen praktijklokalen De Burcht

TEYLINGEN – Een bedrag van 120.000 euro wordt overgemaakt aan de vso/zmok school De Burcht in Teylingereind. Doel hiervan is om de praktijklokalen te verbeteren van de leerlingen die tijdelijk in detentie zitten. Een voorschot van 100.000 euro wordt direct beschikbaar gesteld en het restant van 20.000 euro wordt overgemaakt nadat verantwoording is afgelegd.

A. Veerman, locatiedirecteur De Burcht, legt uit hoe het geld besteed wordt: “De 120.000 euro zijn nodig voor diverse aanpassingen van het bestaande schoolgebouw, nieuwe inrichting en materiaal voor de voorbereiding voor zowel de leerlingen als de docenten. Zowel in theorielokalen als praktijklokalen worden voorzieningen getroffen waardoor de overgang tussen school en werk voor de leerlingen wordt verkleind. De aanpassingen geven de leerlingen meer mogelijkheden voor een gerichte toeleiding naar arbeid en bereid hen beter voor op arbeidsmatige activiteiten. Het plan is tot stand gekomen na veelvuldig overleg met zowel medewerkers van de school als van de facilitaire dienst van het Forensisch Centrum Teylingereind.”