Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2008

Overhandiging sleutels tussen de polonaises door

TEYLINGEN – De Saksen en Billenprikkers (of, zoals Prins Wilfred I zei: de Billenprakkers) togen op vrijdag 1 februari naar het hol van de leeuw: het bestuurscentrum in het Bokkendorp. De reden was de overhandiging van de sleutels van de drie dorpen, zodat vijf dagen lang de gemeente niet meer bestuurd werd door de burgemeester en zijn wethouders, maar door Bacchus, Eros en Dionysus.

Door Joep Derksen

Burgemeester Sander Schelberg en zijn vrouw vonden dit evenement zo belangrijk, dat zij de viering van hun vijfjarige trouwdag naar de late avond verschoven. Dit jaar mochten Prins Wilfred, Prinses Brenda en hun Billenprikkersgevolg de zaal als eerste betreden, onder begeleiding van Ex BTW. Na de polonaise volgden De Bokken met Prins Kees I en Prinses Corinne, nog een polonaise, ingezet door De Mexicano’s, en uiteindelijk De Saksen, die hun 33-jarig bestaan vieren, met Prins Diemes I, voorafgegaan door De FliereFluiters. Schelberg: “De Saksen zijn drie keer gekker dan de rest, want ze bestaan drie keer 11 jaar.”

Ideeën

Prins Wilfred I hamerde in zijn speech aan burgemeester Schelberg over het belang van meer groen en het openhouden van de hondenlosloopgebieden. Hij opperde om de gesloten Warmondse gemeentewerf voortaan te gebruiken als thuisbasis voor de Billenprikkers. Ook de Bokken konden, net als de Saksen, een nieuw onderkomen wel gebruiken, zo liet Prins Kees I weten. Tevens wilde hij dat voortaan alle ambtenaren op de fiets naar het bestuurscentrum in Voorhout komen, zodat er meer parkeerruimte is voor de klanten van de nabijgelegen supermarkt. Prins Diemes I moest van het hart dat het ledenbestand van de speeltuinvereniging Beatrix, die op 22 augustus 2006 gesloten werd, is achteruitgehold van 350 naar 90 leden: “Voor augustus 2009 zou er een nieuwe speeltuin komen, maar nog even en we kunnen de vereniging sluiten.”

Weerwoord

Schelberg had zijn weerwoord klaar: “Als de Billenprikkers meer groen willen, dan mogen ze in dit stormachtige weer zelf gras gaan zaaien. Daarnaast kunnen ze met hun afvalzakjes voortaan over de A44 zodat ze nieuwe gebieden als Voorhout en Sassenheim kunnen ontdekken.” Over de fietsende ambtenarensuggestie: “Het gaat mooi niet gebeuren dat de ambtenaren gaan fietsen zodat u met uw SUV naar de supermarkt gaat. Kom zelf maar op de fiets!”

Daarop kregen achtereenvolgens De Saksen (de kleinste), de Bokken (de middelgrote) en de Billenprikkers (de allergrootste) sleutel. Met dit gebaar waren de drie dorpen vijf dagen lang onderhevig aan het regime van de carnavalsverenigingen. Na het hijsen van de carnavalsvlaggen en het zingen van de plaatselijke volksliederen togen de drie verenigingen naar hun eigen dorp. Op dinsdagavond 5 februari om 23:11 uur kregen de burgemeester en de wethouders de dorpssleutels weer terug.