Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 maart 2008

‘Geestwater in 2011 afgerond’

LISSE – Een compleet overzicht over de woningbouwontwikkeling van Geestwater en de voorbereidingen voor het creëren van een nieuwe wijk werd gegeven tijdens de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 13 maart. De wethouders Guus Mesman (PvdA) en Jan Kippers (CDA) gaven samen met Hans Al, directeur van Trias, een presentatie.

Mesman: ‘Het plangebied voor de binnencontour van Geestwater is 9,6 hectare en voor de buitencontour 7,2 hectare, maar daar mag vooralsnog niet gebouwd worden. Op de binnencontour is 2/3de in bezit van Trithun en de rest van de gemeente en daarbuiten is in feite alles van Trithun. In augustus 2007 hebben wee een nieuwe start gemaakt met een zakelijke en open sfeer. Nadat de plannen zijn ontwikkeld en de gemeente de juiste prijs voor de gronden heeft gekregen, wordt het plan gerealiseerd door Trithun.’

Al vulde aan: ‘Het moet een kwaliteitswijk worden, met deels een commerciële inbreng qua woningbouw, en deels de inbreng van Trias om een duurzame kwaliteit te hebben. Bovenop de 30% sociale woningbouw willen we nog eens 25 extra starterswoningen realiseren, maar dat is ook onderdeel van een stevig onderhandelingsproces.

Jan Kippers: Waar staan we nu? Woningbouwontwikkeling is een langdurig proces en er zijn een groot aantal belangen zoals volkshuisvesting, duurzaamheid, leefbaarheid, speelvoorzieningen, luchtkwaliteit, enzovoort.

De gesprekken moeten uitmonden in een samenwerkingsovereenkomst met grondverkoop en een definitief ontwerp. Goedkeuring voor het plan wordt in de gemeenteraadsvergadering van 23 oktober 2008 gevraagd, zodat de wijk na oplevering (medio 2011) voor de decades daarna een woonomgeving is om trots op te zijn.’