Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2008

Springen voor het goede doel op Luchtkussenfestival in Voorhout

VOORHOUT – Hét evenement van het jaar staat weer voor de deur: de derde editie van het luchtkussenfestival. Jaarlijks bezoeken vele duizenden mensen dit festijn en op zondag 1 juni staan 26 springkussens, stormbanen, luchtkussens, ballenbakken en luchtkussens klaar. Groot en klein en jong en oud kunnen zich voor vier euro helemaal uitleven, terwijl de opbrengsten bestemd zijn voor het goede doel: de restauratie van de R.K. St. Bartholomeuskerk.

Door Joep Derksen

Er is voor elk wat wils: de ballenbakken en kleinere springkussens voor de allerjongsten bij de Plus Supermarkt. Voor De Toog staat een groot rodeovarken en een behendigheidstraject is opgesteld bij Hoek Boek. De vaste bezoekers weten het: voor enkele attracties is het goed om een zwembroek of badpak aan te hebben.
De organisatie is in handen van de TOV-Voorhout. Ook de Oranje Vereniging Voorhout, IJsclub Voorhout, Rotary Voorhout, IJvents Luchtkussenverhuur en Moonen in Waalwijk zetten hun beste beentje voor. Jos Hoek vertelt: “Ieder jaar was het weer geweldig en die traditie houden we er graag in. Voor een snelle doorstroming van de bezoekers zijn er dit jaar drie kassa’s in plaats van 1, zodat zo snel mogelijk genoten kan worden van het springen. Vorig jaar hebben we 13.000 euro opgehaald voor het Hospice en het streven is om een hoger bedrag te halen voor de kerk. Mede dankzij de sponsoren heb ik er vertrouwen in dat dit gaat lukken.”