Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 mei 2008

Fietsen tegen kanker

TEYLINGEN – Maar liefst 36 collega’s van Aon hebben de handen ineen geslagen en de racefietsen uit het vet gehaald om geld in te zamelen voor het kinderkankerfonds KIKA. Op zaterdag 14 juni beklimmen ze de Alpe d’Huez, de berg die haar bekendheid heeft gekregen door de zware krachtsinspanningen die de wielrenners tijdens de Tour de France daar moeten leveren.

Door Joep Derksen

De geïnspireerde medewerkers willen deze 1860 meter hoge berg fietsend bedwingen en hiervoor moeten ze 14 kilometer lang een weg berijden met stijgingspercentages tot 11,5%. Doel is om 25.000 euro in te zamelen en ze zijn al aardig op weg, zo vertelt Henri Damen, vlak voordat hij en zijn collega’s aan een trainingsritje van 30 kilometer door de stromende regen gaat beginnen: “We zijn nu op de helft en zetten allerlei initiatieven op. Zo heeft een van ons het lied ‘Ik wil dat je hoop houdt’ op CD gezet en dat lied is voor 10 euro te koop bij de balie van ons kantoor in Noordwijk. Mensen kunnen ook sponsoren: per kilometer, per bocht of voor een vast bedrag vanaf 5 euro. Dit geld kan worden overgemaakt naar rekeningnummer 633040967 ten name van Aon-kika.”