Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2008

Tour de Voorhout

24ste Avond-fietsdriedaagse

VOORHOUT – Niet minder dan 150 fietsers dromden dinsdag 22 juli samen bij het gebouw van De Speleweij om zich in te schrijven voor de 24ste avond-fietsdriedaagse. Mede dankzij het mooie weer kon de Oranje Vereniging Voorhout blij zijn met het feit dat het deelnemersaantal in vergelijking met vorig jaar maar liefst 50% hoger lag.

Door Joep Derksen

Bijna alle fietsers hadden zich ingeschreven voor het volledige evenement, maar voor het eerst waren er ook vijf deelnemers die gebruik maakten van de mogelijkheid om voor een euro een dagkaart (of beter: avondkaart) te kopen. De deelnemers zelf hadden er zin in, zo lieten Julian (7) en Mitchel (9) weten: “We vinden het leuk om te fietsen en bovendien kunnen we onze nieuwe fiets aan de andere mensen laten zien.” Paul (14), Davy (11) en Eric (10) deden samen met hun vader Henk al voor de vierde keer mee. Speciaal voor de gelegenheid waren ze gekleed in de gele, groene, witte en bolletjestrui waarop geschreven stond: ‘Tour de Voorhout’. Over hun deelname vertelden ze: “We fietsen altijd met onze vader mee: het is lekker weer en we gaan lekker rijden. Het is namelijk toch vakantie, dus wat moet je anders doen.”
Het stel Tineke Schoneveld en Wilbert Zonneveld deden voor de tweede keer mee. De laatste twee jaar hadden ze verstek laten gaan vanwege de weersomstandigheden, maar dit jaar kriebelde het fietsplezier weer. “Ik vind het heel leuk om met goed weer te fietsen, maar ik laat me niet natregenen”, aldus Schoneveld. “We gaan de volle drie dagen fietsen, maar als het gaat gieten stop ik er mee.” De fietsdriedaagse is echter een aanrader voor iedereen, zo vindt Zonneveld: “Het is een gezellig tochtje van 25 kilometer. Met een gemiddelde snelheid van 15 km/uur ben je na anderhalf uur weer terug. Doe het rustig aan en geniet van het evenement.”