Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 juli 2008

Toezeggingen moeten bezwaren wegnemen

LISSE – Twee bezwaren tegen de bouwaanvraag van het project Sierkwartier zijn door het college van burgemeester en wethouders afgewezen. Dit maakte wethouder Adri de Roon (D66) dinsdag 22 juli bekend. De reden hiervoor is dat al separate toezeggingen zijn gedaan.
Sierkwartier betreft een nieuwbouwproject voor de bouw van 98 woningen: 60 grondgebonden woningen en 38 beneden- en bovenwoningen, op het perceel Grevelingstraat, bestaande uit de terreinen van Sierex en Elka. Het ‘Masterplan Greveling’ lag al in 2001 ter inzage en in de periode van 25 april t/m 5 juni van dit jaar lag de voorgenomen vrijstelling voor de bouw van de woningen ter inzage. Vleeswarenfabriek Persoon en Kopersvereniging ‘De Hyacint’ maakten bezwaar.
Vanaf het begin is het uitgangspunt geweest dat de huidige bedrijven in de omgeving niet in hun bedrijfsvoering beperkt worden, maar Persoon is hier niet gerust op. Het bezwaar is echter ‘ontvankelijk doch ongegrond’ verklaard. In ambtelijke stukken staat onder meer: ‘Bij uitvoering van (de) diverse onderzoeken is voldoende rekening gehouden met de bedrijfsactiviteiten van Vleeswarenfabriek Persoon. (…) Met Vleeswarenfabriek Persoon zijn ondertussen vergevorderde afspraken gemaakt om maatregelen te realiseren als de ontwikkelaar van de gemeente de bouwvergunning voor de woningen heeft ontvangen.’ Het ambtelijk advies vervolgt: ‘Ook is aan diverse wensen van de ‘Kopersvereniging De Hyacint’ voldaan. Hun wensen zijn zoveel mogelijk meegenomen in de planontwikkeling.’