Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 augustus 2009

Medisch onderzoek ambtenaren

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders, alle ambtelijk medewerkers en de medewerkers van de MareGroep die in het gemeentehuis gedetacheerd zijn, komen in aanmerking voor een preventief medisch onderzoek. Dit voorstel van burgemeester en wethouders dient om te onderzoeken of zich risico’s voordoen op het gemeentelijke werk. Als de Ondernemingsraad met het voorstel instemt, betaalt de gemeente 22.000 euro voor het medisch onderzoeken van 130 medewerkers.
Wethouder Jan Kippers (CDA) liet dinsdag 18 augustus weten: ‘De inhoud van dit onderzoek moet zo worden samengesteld dat een beeld ontstaat van de gevolgen van de risico’s van de functies. Voor beleidsfuncties en leidinggevenden moet onderzoek gedaan worden naar de psychosociale belasting, zoals werkdruk. Gezien de risico’s is elke vier jaar een preventief medisch onderzoek gewenst. Het gaat dan om metingen van lengte, gewicht, bloeddruk, cholesterol, glucose, urineonderzoek en een ECG. Deze onderzoeken hebben in het verleden zeer zeker nut gehad, omdat medewerkers daardoor geattendeerd werden op sluipende ziekten als suikerziekte, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol en dergelijke.’ De onderzoeken worden zo spoedig mogelijk na de vakantieperiode uitgevoerd.

1 Comments:

At 8:17 p.m., Anonymous Total Body Scan said...

Al eens gedacht aan een Total Body Scan bij Privatescan. Vele ondernemers en gemeenten gingen u voor en lieten haar medewerker checken middels deze uitgebreide checkup.

 

Een reactie posten

<< Home