Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 november 2009

Sportquiz voor de eeuwige roem

HILLEGOM – Wie kent niet de wekelijkse kennisquiz, de regelmatige muziekquizzen en de Harddraverijquiz? Deelname aan zo’n quiz staat altijd garant voor een avondje flink de hersenen kraken onder het genot van een of meerdere heerlijke versnaperingen. Tot nog toe bestond er echter nog geen sportquiz, tot groot verdriet van Eli Berkelmans en Paul de Vlieger. Zij namen het heft in eigen hand en organiseren op zondag 13 december de eerste editie van de sportquiz bij Murphy’s Law.

De Vlieger werkt op de sportredactie van een regionaal dagblad en Berkelmans heeft op de academie voor lichamelijke opvoeding gezeten. Ze bezitten dus veel kennis en hebben samen, en met een beetje hulp van Wikipedia, honderd sportvragen bedacht. “Het wordt geen quiz voor freaks met allerlei waanzinnige details die gevraagd worden”, informeren de beiden. “Als je de sport een beetje volgt, kun je veel vragen beantwoorden. Maar we hebben het ook niet te gemakkelijk gemaakt.”

Allerlei sporten worden behandeld: voetbal, schaatsen, hockey, maar ook minder bekende sporten als schaken, bowls en bowling. De deelnemers, die zich in teams van vier personen moeten inschrijven, buigen zich in tien rondes over tien open vragen per ronde. De quizmasters maken ook gebruik van foto’s en geluidsfragmenten in de sportquiz die op zondag 13 december vanaf 15:00 uur gehouden wordt voor alle 16-plussers.

De Vlieger: “Juist door in teamverband deel te nemen, breng je elkaar naar een hoger niveau. Je kunt vragen verwachten als: “Hoeveel interlands speelde recordinternational Edwin van der Sar?” en “Welke vijf kleuren hebben de ringen van de Olympische Spelen?” Naast de eeuwige roem zijn ook vier kaartjes Ajax-Roda te winnen, gesponsord door het bedrijf Tema. Tijdens de tussenrondes zijn extra prijzen te winnen voor de in totaal 25 teams die maximaal deel mogen nemen. Snel inschrijven per team is noodzaak via
sportquizhillegom@hotmail.com.”
De inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding, deelname aan de quiz kost 2,50 euro per persoon, te voldoen aan de quizmasters voor aanvang van de quiz.