Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 augustus 2010

Onvrede over Grevelingstraat

LISSE – Ook nadat de ergste (val)kuilen verwijderd zijn en de Grevelingstraat enigszins verbeterd is, blijven de omwonenden bijzonder ontevreden over de staat van deze doorgaande weg. Een aantal bewoners had al geklaagd bij het gemeentehuis over de inferieure staat van de weg en ook Cor van Dijk (D66) stelde wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) tijdens de laatste vergadering van de commissie Ruimte & Infrastructuur vragen over de Grevelingstraat.

Indertijd antwoordde de wethouder dat er gewacht wordt met het definitief bestraten van de Grevelingstraat tot het Elka-terrein ontwikkeld is. Tot die tijd zouden delen van de straat plaatselijk gerepareerd of provisorisch bestraat worden. Dat was hoog nodig, want tijdens en na forse regenbuien lag de Grevelingstraat bijna blank en waren de kuilen gevuld met water. Onlangs zijn enkele verbeteringen aan de weg aangebracht, maar de omwonenden lopen niet over van enthousiasme, zo blijkt uit een rondgang.

De heer J. van Dam is enkele maanden geleden verhuisd van Voorhout naar Lisse. Gevraagd wat hij van de staat van de Grevelingstraat vindt, is het antwoord: ‘Droevig. De weg is redelijk opgeknapt, maar er vallen weer gaten in. Het is een wonder dat er niets gebeurd is en dat fietsers en bromfietsers nog niet in een kuil gereden zijn. De huidige verslechtering komt door de regen, het zwaar vervoer voor Ruigrok en het intensieve gebruik van de weg. Ons trottoir is niet op de juiste hoogte en pas als de twee wijken in de buurt volledig ontwikkeld zijn, wordt de Grevelingstraat definitief ingericht.’
Buurtbewoonster Rita Ideco is duidelijk in haar commentaar: ‘De weg zelf is waardeloos en dat komt vooral door het vele zware verkeer dat hier overheen rijdt.’ Een nieuwe bewoonster in de wijk wil alleen anoniem reageren: ‘De Grevelingstraat ligt er erg slecht bij, met al die gaten en kuilen. Vlak voor de bouwvakvakantie is er het een en ander gerepareerd, maar de weg blijft wegzakken. Het kan nog wel vijf jaar duren voordat dat Elkaproject afgerond is, want door de eisen van de gemeente haakt de ene na de andere projectontwikkelaar af.’