Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

‘Slimme parkeerplekken’

LISSE – Het aantal parkeerplaatsen dat het winkelcentrum op zaterdagmiddag tekort komt, bedraagt 267. Het college van burgemeester en wethouders zet zich in om meer (gratis) parkeerplaatsen te realiseren, zo liet wethouder Ad van Zelst dinsdag 31 januari weten.

Zodra de plannen voor het Raadhuisplein gerealiseerd worden, is er ook een nieuwe parkeergarage met een of zelfs twee verdiepingen. Daarnaast wil het college het huidige Raadhuisplein, de Hoogvlietlocatie en de Haven bekijken om te zien of daar extra parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden. Van Zelst laat weten dat dit ‘zo slim mogelijk’ gedaan wordt. Gekeken wordt dan bijvoorbeeld of bestaande parkeerplaatsen kleiner gemaakt kunnen worden, om zo ruimte te creëren voor extra plekken.