Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

‘Kinderen centraal in Brede School Boechorst’

NOORDWIJK – Met het ondertekenen van een intentieverklaring moet de Brede School Boechorst meer worden dan een verzamelgebouw waar kinderen spelen. Deze wens uitte wethouder Martijn Vroom (CDA) op maandag 6 februari.

De eerste paal van deze Brede School werd geslagen op 14 februari 2011. In minder dan een jaar tijd is er een fraai gebouw van 5.500 m2 verrezen. Het pand wordt voor heel veel activiteiten gebruikt: zo zijn de Daltonschool Klaverweide en de R.K. Montessorischool Noordwijk in het gebouw gevestigd. Maar ook Kinderopvang Humanitas, de Stichting Jeugd en Welzijn Bollenstreek en de Voetbalvereniging SJC maken er gebruik van.

Ook is bij de bouw aan de toekomst gedacht; op de tweede verdieping staan zes zogeheten schoolwoningen. De komende jaren fungeren deze als klaslokalen, maar zodra de vergrijzing toeslaat in de wijk Boechorst en het leerlingenaantal omlaag gaat, kunnen deze lokalen omgevormd worden tot mooie appartementen. Daarnaast zijn nu al dertien sociale koopappartementen gerealiseerd in de prijsklasse tussen 170.000 euro en 190.000 euro.

Wethouder Vroom liet weten dat de gemeente 8,5 miljoen euro in de Brede School heeft gestoken, en een additionele 150.000 euro voor de inrichting. Hij stelde: ‘Dit gebouw moet meer worden dan een verzamelgebouw voor spelende kinderen.’ Hans Nagtegaal, coördinator van de Brede School, vulde aan: ‘Nu gaat het echte werk beginnen. Deze groep ondertekenaars gaan de komende jaren samenwerken, waarbij de belangen van de kinderen centraal staan.’


Onder toeziend oog van Nagtegaal wordt de intentieverklaring ondertekend door (v.r.n.l.): De heer P. Djelan (Kinderopvang Humanitas), De heer P. Bongaerts (Sophia Stichting het Katholiek Basisonderwijs in de Duin- en Bollenstreek), de heer C. Fikenscher (Stichting Openbaar Basisonderwijs Duin- en Bollenstreek), de heer J. Glen (Stichting Jeugd en Welzijn Bollenstreek), mevrouw N. van der Wal (Wijkvereniging Boechorst), de heer B. Hendriks (Voetbalvereniging SJC) en wethouder Marti