Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 februari 2012

Huwen tussen de beesten

VOORHOUT – Het begon als een grap, maar is nu een serieuze zaak geworden. De Kinderboerderij Voorhout is een officiële trouwlocatie geworden. Nadat de locatie gecontroleerd werd door de afdeling Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Teylingen, ontving het bestuur van de kinderboerderij toestemming.

In deze tijd van gemeentelijke bezuinigingen moeten verenigingen en stichtingen andere manieren vinden om geld binnen te halen, informeert voorzitter Bert Pilaszek. ‘Als mensen deze locatie voor een paar centen huren, krijgen we ook weer geld om de dieren te verzorgen.’ Over de dag dat een huwelijk of partnerschap kan worden afgesloten laat hij weten: ‘We zorgen er dan voor dat de stallen goed schoon zijn om foto’s te kunnen maken. We hebben een betegelde ruimte waar vijftig man op stoelen kan zitten. Wel zal er altijd dierenspul aanwezig zijn, maar tijdens de ceremonie kunnen de grotere beesten in de stal. Voor het bruidspaar hebben we trouwduiven beschikbaar en voor en na de plechtigheid serveren we koffie, thee en glazen champagne.’

De ceremonie kan buiten gehouden worden of, bij slecht weer, in een van de twee stallen die dan dierenvrij gemaakt is. Voor meer informatie: W: www.kinderboerderijvoorhout.nl, M: 06 1410 0860, E: info@kinderboerderijvoorhout.nl of neem contact op met de gemeente Teylingen.