Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Laatste raadsvergadering Brekelmans

LISSE – Wethouder Bas Brekelmans (VVD) heeft zijn laatste gemeenteraadsvergadering voor dit dorp achter de rug. Hem vielen donderdag 28 februari mooie woorden ten deel van fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) en burgemeester Lies Spruit.

Entrop stelde: ‘We moesten bij het nieuws van je vertrek wel slikken, want ons boegbeeld gaat ons verlaten. De eerste reactie was: :”Wat flik je ons nou?!” Maar we zijn heel blij dat je de post van wethouder in Noordwijk hebt weten te bemachtigen.’ Ze roemde Brekelmans over het in gang zetten van het integraal huisvestingsplan, het nieuwe Fioretticollege en de Brede School. Ook is de naam van de wethouder onlosmakelijk verbonden met het plan De Waterkanten; het grootste bouwplan ooit voor deze gemeente.

Ook veel lof van Spruit: ‘Als militair stapte je over van een streng geordende krijgsmacht naar de freefight van de politiek. Je was een snelle leerling en zocht naar draagvlak en meerderheden. Een ander moest van goede huize komen om verbaal te winnen. Je won respect bij vriend en vijand. Dank voor al je energie, daadkracht en inzet. Lisse kan er haar voordeel mee doen. Ik vetrouw erop dat jij je in Noordwijk zult redden.’ Ze overhandigde Brekelmans een zonneklep (voor het Noordwijkse strand) en een verrekijker: ‘Die is bedoeld om de (fusie als, JD) stip op de horizon te houden.’

Brekelmans: liet weten dat hij ook verrast was door de snelheid van zijn vertrek. ‘Ik moest snel handelen, anders zou die kans voorbij gaan. Ik heb hier ontzettend veel plezier beleefd en ben altijd goed gemutst naar het werk gegaan. Door mijn scheiding ga je over van alles nadenken, ook over mijn eigen toekomst. Ik droomde over een wethouderskans elders, maar Leendert de Lange ging een jaar te vroeg weg. Het is heel vervelend dat deze snelheid nare gevolgen heeft, maar ik zag geen andere mogelijkheid. In Noordwijk is heel veel aan de hand en ik heb er veel zin in. Het is een dorp, dat ongeveer even leuk is als Lisse.’ De afscheidsreceptie voor Brekelmans wordt gehouden op woensdag 27 maart. Hij wordt echter al op donderdag 14 maart aangesteld als wethouder in Noordwijk.