Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 maart 2013

Nieuwe Josephschool twee jaar eerder

LISSE – Zolang er nog geld is, voert de gemeente de ambities voor het integral huisvestingsplan onderwijs op. Zo moet de nieuwbouw van de Josephschool niet beginnen in 2018, maar al in 2016. Het daarnaast leeg staande gebouw van de MVO Lucia moet zo snel mogelijk gesloopt worden, zodat op dat het gebied huizen gebouwd kunnen worden. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) bekend op dinsdag 26 februari. De kosten voor de realisatie van de Josephschool bedragen 2,3 miljoen euro.

Ook andere scholen krijgen een financiele injectie; de gemeente heeft plannen om het binnenklimaat te verbeteren op de Lisbloem, Akker, Waterval, Klarinet, Beekbrugschool en de Tweemaster (locatie Gerard Doustraat). Brekelmans waarschuwde: ‘Als een donkere wolk hangt een bezuiniging van 256 miljoen euro op de onderwijshuisvesting. Als dat gekort wordt op het gemeentefonds, dan moeten we bezuinigen en is het de vraag of bepaalde projecten naar achteren geschoven moeten worden.’