Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Drank en horecaverordening uitgesteld

LISSE – Volkomen onverwacht kwam tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 19 december het bericht, dat de Drank- en horecaverordening 2013 niet in behandeling werd genomen. Een besluit hierover wordt uitgesteld tot begin volgend  jaar, omdat er nog teveel twijfel is bij de raadsleden over de voorgestelde strengere regels rondom de paracommerciële horeca.
Gemeenteraadslid Bas van Riel (D66) verwoordde de gevoelens van de raad: ‘In het voorstel worden de regels rondom het schenken in de paracommerciele horeca aangescherpt. Veel verenigingen hebben ons aangesproken. Ze zijn bang dat hun inkomsten onder druk komen te staan en dus ook hun sociaal maatschappelijk nut. We zijn blij dat dit voorstel wordt uitgesteld.’ Het uitstel van deze beslissing houdt echter niet in, dat de jongeren tussen 16 en 18 jaar toch mogen gaan drinken. Het is namelijk een landelijke wet, die doorgevoerd is en bepaald dat vanaf 1 januari 2014 alleen volwassenen een biertje of wijntje mogen nemen.